Norrby

Algemene Informatie

Vakantiehuis boeken direct bij de eigenaar!

Norrby Landgoed ligt in de gemeente Ydre op de grens van Småland en Östergötland. De dichtstbijzijnde steden zijn Tranås (25 km) en Eksjö (35 km) Norrby ligt ongeveer 350 km van Malmö, 250 km van Göteborg en 300 km van Stockholm. In Asby vindt men een dorpswinkel, café en drogist, op slechts 3 km van Norrby.

Unieke vakantiehuisjes en hutten
In de maanden april tot en met oktober verhuren wij 5 vakantiehuisjes. Het huis en het landgoed hebben een lange geschiedenis. Er zijn o.a. begraafplaatsen en voorwerpen uit het IJzeren tijdperk. De meeste huizen zijn gedurende de 19e eeuw door onze familie gebouwd. Ze hebben allemaal hun eigen naam met de daarbijbehorende verhalen en anekdotes. In de afgelopen jaren zijn de huizen gemoderniseerd met waterleidingen en een rioleringssysteem. De huizen liggen ver van elkaar vandaan, dus optimale privacy gegarandeerd. Het verblijf op Norrby is een ervaring in de natuur gelardeerd met geschiedenis en cultuur.

Wij bedrijven op kleine schaal bosbouw en een ecologische veehouderij.

Het strand met een steiger aan het meer Sundsjön. Het meer en het strand is op fiets- en wandelafstand van alle huizen. Er zijn in de naaste omgeving meerdere en grotere stranden aanwezig, die gemakkelijk te bereiken zijn met de auto.

Roeiboten kunnen worden geleend voor het vissen op de meren gedeeltelijk gelegen op het Norrby landgoed (de meren Sundsjön en Välen) Het vissen op kreeft is niet toegestaan.

De sauna of “de banja”, gebouwd volgens het Russische model. Deze ligt zeer privé aan het strand van het meer Sundsjön en kan tegen een kleine vergoeding worden geboekt.

Brandhout kan worden gekocht op het landgoed voor een redelijke prijs. Alle huizen hebben open haarden.

Het bos Wij zijn trots op het bos van Norrby. Nergens is de mogelijkheid van recreatie en vrijheid zo groot. Er zijn veel wilde dieren en de begroeiing is rijk. Sommige gebieden zijn vooral interessante natuurgebieden met belangrijke biotopen en zeldzame vogels. In de nazomer en de herfst kan men manden vullen met paddestoelen en bessen.

Wij willen u graag adviseren over interessante plaatsen om te bekijken, excursiemogelijkheden en activiteiten voor de kinderen.